AWOKADO Z TATAREM

Składniki:

2 duże owoce awokado

2 nieduże cebule

3 łyżki majonezu

3 łyżki posiekanej natki pietruszki i szczypiorku

 liście sałaty

20-25 dag mięsa na tatar

1 i 1/2 łyżki kaparów

sok z cytryny

keczup

sól

pieprz

Wykonanie:

Wymieszać z drobno posiekaną cebulą, odłożonym majonezem, łyżką „zieleniny i łyżką kaparów. Dodać pieprz do smaku. Owoce awokado przekroić wzdłuż na pół, wyjąć pestkę, miąższ natrzeć sokiem z cytryny, zagłębienie napełnić nadzieniem. Duży talerz wyścielić liśćmi sałaty i ułożyć na nich awokado tak, żeby środek naczynia pozostał pusty. Potrawę udekorować resztą kaparów i zieleniny, a na środku talerza umieścić salaterkę z sosem.  Podawać z grzankami z pieczywa tostowego i razowym chlebem. Majonez doprawić solą i pieprzem, tak by był dość pikantny. Odłożyć łyżkę, a do reszty dodać trochę keczupu i łyżkę pokrojonej zieleniny. Mielone mięso wymieszać z drobno posiekaną cebulą, odłożonym majonezem, łyżką „zieleniny i łyżką kaparów. Dodać pieprz do smaku. Owoce awokado przekroić wzdłuż na pół, wyjąć pestkę, miąższ natrzeć sokiem z cytryny, zagłębienie napełnić nadzieniem. Duży talerz wyścielić liśćmi sałaty i ułożyć na nich awokado tak, żeby środek naczynia pozostał pusty. Potrawę udekorować resztą kaparów i zieleniny, a na

środku talerza umieścić salaterkę z sosem. Podawać z grzankami z pieczywa tostowego i razowym chlebem.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *