BABKA ANI

Składniki:

5 jajek
1szklanka cukru
2 szklanki maki pszennej
1 szklanka oleju
1 budyń waniliowy bez cukru
1 proszek do pieczenia
1 łyżka kakao

Wykonanie:

Jajka z cukrem miksujemy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przesianą i dalej ubijać. Następnie dodać budyń i ubijać dalej. Na koniec wlać szklankę oleju.Wszystko dobrze zmiksować (odłożyć ze 3-4 łyżki ciasta, dodać kakao i pomieszać ciasto). Ciasto wlać do foremki keksowej i na wierzch wylać ciasto z kakaem wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tarta lub wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku około 50 minut w 160C.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.