BABKA BUDYNIOWA

Składniki:

 4 jajka

1 szklanka mąki

1 szklanka cukru

3/4 kostki margaryny

1i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 budynie waniliowe lub śmietankowe 

Składniki:

Polewa:

2 łyżki kakao

2 łyżki masła

2 łyżki śmietany

4 łyżki cukru

Wykonanie:

Ciasto:

Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier, miksować, aż cukier się rozpuści. Cały czas mieszając, dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniami na koniec dodać rozpuszczoną margarynę. Wymieszać. Ciasto wlać do formy. Piec 30 – 40 minut w temp: 180 C.

Składniki:

Polewa:

Wszystkie składniki dać do garnuszka i podgrzewać  na małym ogniu, aż się połączą. Babkę wyjąć z formy i polać polewą.

 

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *