BABKA PIASKOWA

Składniki:

 4 jajka

 ? szklanki mąki tortowej

 ? szklanki mąki ziemniaczanej

1szklanka cukru

1kostka masła

1cukier waniliowy

1 łyżeczka proszku do pieczenia

 tłuszcz do formy

 bułka tarta do formy

Wykonanie

Żółtka ucieramy z cukrem na parze .Dodajemy obie mąki, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Masło roztapiamy i studzimy. Wlewamy do ciasta, mieszając. Białka ubijamy na pianę, ostrożnie mieszamy z ciastem. Formę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 50 minut w temperaturze   C. Upieczoną babkę posypujemy cukrem pudrem.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *