BABKA SEROWA

Składniki:

3 jajka

20 dag. cukru

15 dag. margaryny

25 dag. mąki

4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

1 opakowanie kisielu cytrynowego

25 dag. waniliowego serka homogenizowanego

1opakowanie cukru waniliowego

sok z połowy cytryny

1/2 łyżeczki aromatu cytrynowego

Wykonanie:

Jajka ubij z cukrem na pulchną masę. Dodaj margarynę, utrzyj. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i kisielem. Dodawaj po łyżce do masy jajecznej, cały czas mieszając. Dodaj serek homogenizowany, cukier waniliowy aromat cytrynowy i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Ciasto wlej do wyłożonej papierem do pieczenia formy keksowej. Piecz około 50 minut w temp. 180 C. Ciasto możesz polukrować i posypać skórką cytrynową.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *