Składniki:
3 jajka
20 dag. cukru
15 dag. margaryny
25 dag. mąki
4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 opakowanie kisielu cytrynowego
25 dag. waniliowego serka homogenizowanego
1opakowanie cukru waniliowego
sok z połowy cytryny
1/2 łyżeczki aromatu cytrynowego
Wykonanie:
Jajka ubij z cukrem na pulchną masę. Dodaj margarynę, utrzyj. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i kisielem. Dodawaj po łyżce do masy jajecznej, cały czas mieszając. Dodaj serek homogenizowany, cukier waniliowy aromat cytrynowy i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Ciasto wlej do wyłożonej papierem do pieczenia formy keksowej. Piecz około 50 minut w temp. 180 C. Ciasto możesz polukrować i posypać skórką cytrynową.