BABKA UCIERANA

Składniki:

35 dkg. mąka
1 proszek do pieczenia
15dkg masło miękkie
20 dkg cukier
sól szczypta
3jajka
skórka z 1 cytryny
1jogurt śmietankowy 25 dag
10 dkg siekane migdały
1 łyżka kakao

Wykonanie:

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem, solą i skórka z cytryny na puszystą masę. Nie przerywając ucierania wbijać po jednym jajku, następnie wymieszać ciasto z mąką, jogurtem i migdałami. Podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i wymieszać. Wlać do formy ciasto białe, potem ciemne i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez niecała godzinę. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *