BABKA WIELKANOCNA

Składniki:

25 dag mąki,
25 dag masła,
25 dag cukru,
5 jajek,
1 cukier waniliowy,
200g sera śmietankowego, kostka
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
sok z jednej cytryny.

Wykonanie:

Masło utrzeć z cukrem do białości, dodać po jednym całym jajku, cukier waniliowy, ser śmietankowy, sok z cytryny. Cały czas miksować i dosypywać pomalutku mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę do pieczenia babek wysmarować tłuszczem, posypać tartą bułką i wlać do niej ciasto. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut w temp. 190 C. Po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem pudrem.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *