BABKA Z MAKIEM

Składniki:

30 dag. mąki pszennej
10 dag. mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
15 dag. masła
4 jajka
3 łyżki śmietany
1 cytryna
1/2 szklanki maku
2 łyżeczki proszku do pieczenia


Wykonanie:

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę ,dodać roztopione letnie masło wlewając wolnym strumieniem.
Mąkę pszenna i ziemniaczaną przesiać z proszkiem i dodać mąki, mak ,śmietanę i sok z cytryny do masy jajecznej delikatnie pomieszać ciasto. Dajemy do formy posmarowanej tłuszczem i posypaną bułką tartą. Pieczemy w 180 C. 50 minut. Zimną polewamy rozpuszczoną czekoladą .

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *