BIAŁA KIEŁBASA PIECZONA

Składniki:

 

1 kg. białej kiełbasy

2 średnie cebule

1 główka czosnku

1łyżka smalcu

 

Wykonanie:

 

Naczynie żaroodporne wysmarować smalcem i ściśle ułożyć w nim kiełbasę. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Z główki czosnku oddzielić pięć ząbków, obrać je. Kiełbasę obłożyć cebulą i ząbkami czosnku, a resztę główki czosnku położyć na środku. Wstawić do nagrzanego do 200 C. piekarnika i piec godzinę, co jakiś czas przekłuwając kiełbasę, by wypłynął nadmiar tłuszczu i wody. Podawać na zimno lub gorąco.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *