BIGOS Z PIECZAREK

Składniki:

 

80 dag. pieczarek

2 cebule

1 pierś z kurczaka

1/2 kg. kiełbasy cienkiej (śląska lub inna)

3 łyżki przecieru pomidorowego

2 łyżki masła

Vegeta

pieprz mielony

papryka słodka

 

Wykonanie:

 

Pieczarki obieramy i kroimy w paski. Smażymy na maśle doprawiając lekko solą. Cebulę obieramy kroimy w piórka smażymy na maśle. Solimy podlewamy wodą ,żeby się udusiła. Na oddzielnej patelni podsmażamy pokrojoną pierś z kurczaka posypujemy ją papryką słodką około1 łyżka i Vegetą .Na osobnej patelni podsmażamy bez tłuszczu pokrojoną kiełbasę .Wszystkie składniki łączymy w garnku mieszamy .Dodajemy przecier podlewamy wodą dusimy .Doprawiamy sola pieprzem i Vegetą do smaku.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.