BIODRÓWKA W SOSIE

Składniki:

1 kg biodrówka,
1 łyżeczka pieprz ziołowy
1 łyżeczka wegety
1 łyżeczka papryki ostrej
do smaku przyprawa w płynie maggi
2 łyżki smalcu
2 szklanki wody
2 łyżki śmietany
1 łyżeczka mąka pszenna,
1/2 kg ziemniaki młode
2 pomidory

 ile potrzeba szczypiorek

1/2 pęczka koperek


Wykonanie:


Mięso odciąć od kości, opłukać i lekko zbić tłuczkiem, na gorącym smalcu obsmażyć z obu stron, posypać przyprawami, dolać wodę i dusić do miękkości mięsa do smaku doprawić magii, wegeta.
Sos zagęścić śmietaną słodką 18% wymieszaną z mąką podać z młodymi ziemniakami, koperkiem, pomidorami i szczypiorkiem.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *