Składniki:
1 kg biodrówka,
1 łyżeczka pieprz ziołowy
1 łyżeczka wegety
1 łyżeczka papryki ostrej
do smaku przyprawa w płynie maggi
2 łyżki smalcu
2 szklanki wody
2 łyżki śmietany
1 łyżeczka mąka pszenna,
1/2 kg ziemniaki młode
2 pomidory
ile potrzeba szczypiorek
1/2 pęczka koperek
Wykonanie:
Mięso odciąć od kości, opłukać i lekko zbić tłuczkiem, na gorącym smalcu obsmażyć z obu stron, posypać przyprawami, dolać wodę i dusić do miękkości mięsa do smaku doprawić magii, wegeta.
Sos zagęścić śmietaną słodką 18% wymieszaną z mąką podać z młodymi ziemniakami, koperkiem, pomidorami i szczypiorkiem.
(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)