BITKI W SOSIE WARZYWNYM

Składniki:

 50 dag mięsa wieprzowego
 ząbek czosnku
 2 cebule
 2 ogórki kiszone
 marchewka
 por
olej
przyprawy: liść laurowy, sól, pieprz, vegeta, majeranek
mąka do obtoczenia


Wykonanie:


Mięso kroimy w plastry, lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące. Smażymy na oleju. Wyjmujemy. Cebulę, pora i marchewkę drobno kroimy i podsmażamy. Wkładamy mięso, podlewamy wodą. Dodajemy zmiażdżony czosnek i przyprawy. Dusimy 15 minut. Wkładamy pokrojone w kostkę ogórki i dusimy, aż mięso zmięknie.

(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *