BLOK CZEKOLADOWY

Składniki:

 

400  g mleka w proszku

1kostka masła

3 opakowania herbatników

3-4 łyżki kakao

3/4 szklanki cukru

1/2 szklanki mleka

orzechy

żurawina

rodzynki

 

Wykonanie:

 

Podgrzać mleko ,dodać masło i rozpuścić , do tego dodać cukier i kakao .Kiedy składniki się  połączą zdjąć z ognia i cały czas miksując wsypać porcjami mleko w proszku. Wsypać połamane herbatniki, wymieszać drewnianą łyżką masa jest dosyć zwarta, dodać bakalie jakie kto lubi .Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć masę mocno uciskając najlepiej zwilżyć dłonie wodą .Wkładamy  keksówkę do lodówki żeby masa stężała .

 

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *