BRETONKA

Składniki:

 

1,5 szklanki fasoli Jaś

10 dag. wędzonego boczku

15 dag. kiełbasy

1cebula

1 łyżka mąki

2 łyżki przecieru pomidorowego

1/2 łyżeczki majeranku

1/2łyżeczki ostrej papryki

1/2łyżeczki soli

 

Składniki:

 

Umytą, moczoną kilka godzin fasolę ugotować do miękkości. Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę wędzony boczek i pokrojoną w pół plasterki kiełbasę, dodać do fasoli. Następnie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać łyżkę mąki, zasmażyć, rozprowadzić zimną wodą, wymieszać z fasolą. Dodać przecier, przyprawy i zagotować.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *