BUŁECZKI PIECZARKOWE

Składniki:

Ciasto:

4 dag drożdży

1 szklanka mleka

1/2 kostki margaryny

1jajko

70 dag. mąki tortowej

1 łyżeczka soli

1łyżeczka cukru

Farsz:

1i 1/2 kg. pieczarek

1/2 pęczka oregano

1 cebula

3 duże ząbki czosnku

1/2 kostki masła

2 jajka

2 łyżki bułki tartej

sól

pieprz

Wykonanie:

 

Ciasto:

Składniki zagnieć. Uformuj kulę, odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Farsz:

Pieczarki pokrój na plasterki, przesmaż na maśle .Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, podsmaż. Ostudź. Pieczarki zmiel. Dodaj posiekane oregano, jedno jajko i bułkę tartą. Wyrób przypraw. Wyrośnięte ciasto ponownie wyrób. Rozwałkuj na grubość 3  mm. Rozsmaruj farsz pozostawiając wolne brzegi. Zwiń lekko przygnieć, pokrój na 2  cm. plastry. Luźno ułóż na natłuszczonej blasze. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 30 minut w 190 C .Doskonałe do barszczu.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *