BYCZA KREW INACZEJ

Wykonanie:

1/2 kg. buraków ćwikłowych czerwonych

1 i 1/2 szklanki cukru

1  litr alkoholu 45%

sok z 1 cytryny

Wykonanie:

Buraki zetrzeć. Razem z sokiem przełożyć je do słoja albo gąsiora. Do garnka wlać szklankę wody. Dodać cukier i zagotować zbierając pianę, która utworzy się na powierzchni syropu. Wystudzić go. Kiedy będzie zimny, zalać nim buraki. Po godzinie dolać alkohol.  Naczynie odstawić na 3 miesiące. Po tym czasie zlać płyn. Połączyć go z sokiem cytrynowym wyciśniętym i odstawić jeszcze na 6 miesięcy. Następnie przefiltrować przez bibułkę. Przelać do butelek odstawić na 3 miesiące. Co 2 tygodnie potrząsać butelką,

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *