CANNELLONI Z SOSEM

Składniki:

6 rurek cannelloni

1 cebula

1/ 2 łyżki oleju

30 dag. mielonego mięsa drobiowego

25 dag świeżego szpinaku

2 łyżki śmietany

 sos pomidorowy

10 dag. żółtego sera

sól

Wykonanie:

Makaron podgotuj, osącz. Szpinak opłucz, oberwij ogonki, obgotuj w osolonym wrzątku, posiekaj. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mięso, przesmaż. Dodaj szpinak, podduś. Zabiel śmietaną, przyprawą do smaku. Przygotowanym farszem napełniaj rurki makaronu. Ułóż w natłuszczonym, żaroodpornym naczyniu. Polej sosem, posyp startym serem  Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 C. i zapiekaj około 30 minut.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *