Składniki:
6 rurek cannelloni
1 cebula
1/ 2 łyżki oleju
30 dag. mielonego mięsa drobiowego
25 dag świeżego szpinaku
2 łyżki śmietany
sos pomidorowy
10 dag. żółtego sera
sól
Wykonanie:
Makaron podgotuj, osącz. Szpinak opłucz, oberwij ogonki, obgotuj w osolonym wrzątku, posiekaj. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mięso, przesmaż. Dodaj szpinak, podduś. Zabiel śmietaną, przyprawą do smaku. Przygotowanym farszem napełniaj rurki makaronu. Ułóż w natłuszczonym, żaroodpornym naczyniu. Polej sosem, posyp startym serem Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 C. i zapiekaj około 30 minut.
(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)