CANNELLONI ZE SZPINAKIEM

Składniki:

1 opakowanie cannelloni

15 dag. mozzarelli tartej

cebula1

2-3 ząbki czosnku

1 opakowanie mrożonego szpinaku lub świeżego

olej

2 jajka

pieprz

sól

gałka muszkatołowa

Składniki:

Sos:

1/2 kg. pomidorów

2 cebule

2 ząbki czosnku

olej

przecier pomidorowy

sól

cukier

pieprz

Wykonanie:

 

Piekarnik rozgrzać do 180 C. Ząbek czosnku i cebule obrać ,posiekać przesmażyć na oleju. Dodać szpinak dusić około 7 minut. Odparować dodać część sera i jajka doprawić.

Wykonanie:

Sos:

Czosnek i cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać obrane i pokrojone pomidory, przecier i 1/3 szklanki wody. Doprawić do smaku. Dusić około 10 minut  część wlać do naczynia żaroodpornego do zapiekania. Cannelloni  nafaszerować  przyprawionym szpinakiem, włożyć do naczynia żaroodpornego ,zalać resztą sosu. Wierzch posypać  resztą sera. Wstawić do piekarnika 180 C. i piecz  około 25 minut.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *