CANNELLONII FASZEROWANE

Składniki:

1 opakowanie cannellonii(duże rurki)

20 dag. mięsa

1 bułka kajzerka

1/2 szklanki gęstej  śmietany

1 gotowy fix do beszamelu

20 dag. żółtego sera(startego)

2 łyżki masła

2 łyżki oleju

1 jajko

1 łyżka oregano

Wykonanie:

Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Do mięsa dodać bułkę, oregano, wbić jajko, wymieszać doprawić solą i pieprzem. Fix  przygotować według przepisu na opakowaniu dodać śmietanę, połowę tartego sera oraz przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku. Sos ostudzić. Cannellonii ugotować w osolonej wodzie na półtwardo przelać zimną wodą i nadziać farszem mięsnym. aroodporną formę natłuścić olejem ułożyć w niej cannellonii i polać sosem. Wierzch potrawy posypać serem i zapiekać 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.200 C.Polać gotowym sosem pomidorowym.

(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *