CIASTO ANANASOWE Z BEZĄ

Składniki;

Biszkopt;
3 jajka
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Wykonanie;

 

Białka ubić, dodać cukier i żółtka, wymieszać. Wsypać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać  i wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.wstawić do nagrzanego piekarnika 180C.i piecz około15 ninut
Beza;
6 białek
20 dag. cukru pudru
20 dag. wiórków kokosowych

 

Wykonanie;

 

Białka ubić z cukrem pudrem. Wymieszać z wiórkami kokosowymi. Bezę rozsmaruj na posmarowanej i wysypanej blaszce  i upiecz w nagrzanym piekarniku 180 C. około20-25 minut.
Masa;
1 duża puszka ananasa
1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru
1 żółtko
10 dag. cukru pudru
25 dag. masła

 

Wykonanie;

 

Ananasy odcedź, pokroić w kostkę. Na 2 szklankach soku z ananasów ugotować budyń. Ostudzić.Masło utrzeć z żółtkiem i cukrem pudrem, dodawać po
łyżce budyniu. Na końcu dodać ananasy wmieszać w masę  .
Przełożenie;
Masę rozsmarować na biszkopcie, przykryć bezą. Wierzch ciasta można ozdobić polewą rysując esy floresy.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.