Składniki:
– 3 opakowania ciasta francuskiego
– 1 kostka masła
– 1 puszka mleka skondensowanego zagęszczonego słodzonego
Wykonanie:
Ciasto francuskie rozwijamy, obcinamy z każdej strony po 1,5 cm i pieczemy pozostawiony płat w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez ok. 10 minut. Tak samo postępujemy z pozostałymi opakowaniami ciasta a na koniec pieczemy odkrojone paski. Odstawiamy do wystygnięcia. Masło miksujemy i bardzo wolno, po jednej łyżce dodajemy mleko skondensowane, całość jeszcze miksujemy około 10 minut do uzyskania jednolitej, gładkiej i gęstej konsystencji. Upieczony płat ciasta wkładamy do brytfanny i dociskamy dłońmi, na wierzch smarujemy 1/3 kremu. Na górę kładziemy drugie ciasto i postępujemy tak samo jak z pierwszym, tak samo postępujemy z trzecim. Na posmarowane kremem ostatnie ciasto kruszymy upieczone paski ciasta francuskiego. Całość wsadzamy do lodówki na około 4 godziny do stężenia masy.