CIASTO MARCHEWKOWE

Składniki;

10 jajek
2 szklanki maki pszennej
1 i 1/2  szklanki cukru
1 szklanka oleju
1 łyżka kakao
1 łyżeczka sody
1 szklanka startej marchewki na małych oczkach( jak na placki ziemniaczane)
Krem:
2  serki mascarpone po 250g.
1 puszka masy krówkowej  400g
400 ml. śmietany kremówki 30-36%

1 śmietan fix

3 łyżeczki płynnej żelatyny
Wykonanie:

 
Ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę dodać żółtka ,cukier i dalej mieszać i dodawać przesianą mąkę, sodę ,kakao połączone razem w miseczce. Następnie dodać oliwę na koniec delikatnie wmieszać marchewkę przelać ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia piec 40 minut w temperaturze 180C.

 

Krem:

Serki i masę kajmakową wyłożyć do miski  zmiksować szybko  do połączenia  się składników.Biszkopt przekroić na dwie równe części przełożyć kremem.  Ubić śmietanę z fixsami na sztywno dodać żelatynę wmieszać w śmietanę wyłożyć na wierzch ciasta udekorować według uznania.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.