CIASTO MIGDAŁOWE

Ciasto:

3 i 1/2 szklanki mąki
45 dag margaryny
5 żółtek
7 białek
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa:

1 gotowa masa krówkowa
1 kostka masła
1 paczka wafle migdałowe
1 szklanka cukru (do ubijania białek).

Wykonanie:

Z podanych składników wyrobić ciasto, zagnieść i podzielić na 3 części. Rozwałkować, każdy placek dać na osobną blachę. Z 7 białek ubić pianę z 1 szkl. cukru i posmarować każdy placek. na ubitą pianę z cukrem na wierzchu każdego placka posypać wafle migdałowe. Upiec 3 placki w 180 C. około 15 -20 minut.

Wykonanie:

Masę krówkową utrzeć z kostką masła. Przełożyć placki masą. Można dać na to polewę czekoladową niekoniecznie.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *