CIASTO PRZEKŁADANE

Składniki:

Ciasto:
1/2 kg mąki
25 dag. masła
3 łyżki miodu
3 jajka
1 łyżeczka sody
1/2 szklanki cukru

Biszkopt:

Ciasto:
4 jajka
4 łyżki mąki
4 łyżki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa jabłkowa:
1i1/2 kg jabłek
2galaretki cytrynowe lub pomarańczowe

Masa budyniowa:


1 budyń śmietankowy
1 kostka masła
1 czekolada
1/2 litra mleka
1/2 szklanki cukru

Wykonanie:

Ciasto:


Mąkę łączymy z masłem dodajemy jajka, miód, sodę  i wyrabiamy ciasto. Pieczemy dwa placki w 180 C . na złoto brązowy kolor.


Biszkopt:

 

Wykonanie:


Jajka ubijamy na puszystą masę dodajemy mąkę przesianą z proszkiem delikatnie mieszamy
pieczemy w 180  C. 30 minut. Jabłka obieramy ścieramy na tarce o dużych oczkach wkładamy do garnka zagotowujemy mieszając dodajemy suchą galaretkę ,mieszamy lekko studzimy.

Masa:

Wykonanie:


Gotujemy budyń do gorącego dodajemy potartą czekoladę i masło, mieszamy zagotowujemy.

Ciasto przekładamy warstwowo:

Wykonanie:


ciasto miodowe
przysmażone jabłka
biszkopt
masa czekoladowa
ciasto miodowe
na górę orzechy mielone płatki migdałowe
potarta czekolada

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *