CIASTO SNIKERS

Składniki:

60 dag mąki pszennej
2 łyżeczki sody oczyszczonej
? szklanki cukru
2 jajka
2 żółtka
20 dag margaryny
3 łyżki mleka
3 łyżki miodu
1 cukier waniliowy

Polewa:

? kostki margaryny
4 łyżki cukru
2 łyżki miodu
20 dag posiekanych orzechów włoskich
Krem I
1 opakowanie budyniu śmietankowego
Krem II
1 puszka gotowej masy krówkowej

Wykonanie:

Mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i przesianą przez sitko wysypać na stolnicę, posiekać z margaryną. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto, podzielić je na trzy części.
Trzy identyczne prostokątne formy(20 cmx30 cm) posmarować margaryna i wyłożyć papierem do pieczenia, wylepić cienko ciastem. Na jedną część ciasta wylać gorącą polewę orzechową i upiec razem z pozostałymi plackami. Jeżeli jest tylko 1 blaszka to piec po kolei każde ciasto
Ugotować budyń śmietankowy według przepisu podanego na opakowaniu zużywając o1/3 mleka mniej niż podano w przepisie, ostudzić.
Na jeden upieczony i ostudzony placek nałożyć budyń, przykryć drugim plackiem posmarować karmelem, a następnie nakryć plackiem z polewą orzechową.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *