CIASTO Z JABŁKAMI

Składniki:
5jajek
1 szklanka cukru
1 i 1/2 szklanki mąki tortowej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru waniliowego
1/2 szklanki oleju
1 kg jabłek
cukier puder do posypania

Wykonanie:

Jabłka obrać ze skórki pokroić na większe kawałki. W misce ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, wymieszać do połączenia się składników. Na koniec dodać olej i ponownie wymieszać. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wylać połowę ciasta, układać na nim jabłka, na które wylać drugą połowę ciasta tak aby ciastem przykryć jabłka na tyle, na ile jest to możliwe. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika 180C. na 40- 55minut . Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.