CIASTO Z MANNY

Składniki:

 

1/2 szklanki kaszy manny

1/2 szklanki cukru

3 jajka

1 łyżka cukru waniliowego

1 szklanka dowolnego soku owocowego

 rodzynki

tłuszcz do smarowania formy

 

Wykonanie:

 

Żółtka utrzeć z połową cukru i cukrem waniliowym. Białka ubić, utrwalić resztą cukru, połączyć z żółtkami, dodać mannę  i delikatnie wymieszać. Wyłożyć masę do niedużej podłużnej formy, wysmarowane tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec30 minut w temperaturze 180C. Wyjąć ciasto z piekarnika, polać sokiem, znów wstawić do piekarnika na 3 minuty, po czym ostudzić i wyjąć z formy. Podawać z owocami  z puszki lub konfiturą.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *