CIASTO Z TRUSKAWKAMI

Składniki:

Biszkopt:

1 i 1/2  szklanki mąki tortowej

1 i 1/2  szklanki cukru pudru

8 jajek

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Krem:

1/2  litra mleka

2 łyżki mąki pszennej

2 łyżki budyniu śmietankowego

2/3 szklanki cukru pudru

25 dag. masła

truskawki

3 galaretki truskawkowe

 

Wykonanie:

 

Biszkopt:

 

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać ubitą pianę. Następnie po trochu dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz przez około30 -40 minut w temperaturze 180C.

 

Krem:

 

Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować krem. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i po trochu dodawać do kremu. Krem utrzeć na puszystą masę. Przekładanie: Na wystudzony biszkopt wyłożyć krem, ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką truskawkową.(3 galaretki na 1 litr wody gorącej).

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.