Składniki:
5 jajek
2 szklanki cukru
2 i 1/2 szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka oleju
1 szklanka gorącej wody
2 łyżki kakao
2 łyżki mąki
Wykonanie:
Całe jajka ubijam z cukrem na kremową masę. Dodaję przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dokładnie ucieram. Ciągle mieszając, dodaję do masy naprzemiennie raz olej, raz gorącą wodę. Ciasto dzielę na dwie równe części. Do jednej dodaję kakao, a do drugiej 2 łyżki mąki. Formę smaruję masłem i wysypuję bułką tartą. Wlewam w środek 3 łyżki białego ciasta, potem 3 łyżki ciemnego, aż do wyczerpania. Piekę około godziny w 180 C.
(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)