DESER BEZA

Składniki:

 6 sztuk dużych bez

1 szklanka kremówki

1 łyżka cukru pudru

1 szklanka mrożonych wiśni lub świeżych

1/2szklanki cukru

1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Wykonanie:

Wiśnie przekładamy do garnuszka i zasypujemy cukrem . Odstawiamy by puściły sok . Do soku z wiśni dodajemy łyżeczkę mąki ziemniaczanej i mieszamy . Wstawiamy na gaz i mieszając zagotowujemy . Powstaje gęsty kisiel , którą odstawiamy do przestudzenia . Śmietankę ubijamy na sztywno razem z cukrem pudrem . Do pucharków kruszymy po jednej bezie . Na bezę wykładamy bitą śmietanę , a na śmietanę wiśnie . Powtarzamy kolejność aż do napełnienia pucharków .Można podawać  zaraz.

(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *