DESER DLA MAMY

Składniki:

 

25 dag. masła

40 dag. herbatników,

4 jajka

2 cytryny

7 łyżek cukru pudru,

4-5 łyżek rodzynek

3 łyżki  drobniutko pokrojonej smażonej skórki pomarańczowej

1 łyżka migdałów,

2 mandarynki

Wykonanie:

Utrzeć masło z cukrem do białości, dodać skórkę otartą z obu cytryn .W czasie ucierania wkładać po jednym żółtku i wlać połowę soku wyciśniętego z cytryn. Rodzynki sparzyć, osączyć na sitku. Do dokładnie utartej masy wsypać rodzynki, skórkę pomarańczową i drobno pokruszone herbatniki. Ubić na sztywno pianę z białek, delikatnie połączyć z masą. Deser ułożyć w salaterce, przykryć, stawić na 1-2 godziny. do lodówki. Przed podaniem udekorować cząsteczkami mandarynek oraz sparzonymi  obranymi migdałami.

(Odwiedzone 5 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *