DESER MANDARYNKOWY

Składniki:

2 puszki mandarynek w zalewie

4 łyżeczki żelatyny

2 opakowania jogurtu naturalnego

4 łyżki cukru

listki świeżej melisy

Wykonanie:

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i dokładnie wymieszać aby nie powstały grudki. Mandarynki przelać razem z zalewą do głębokiego naczynia (odłożyć 8 cząstek do dekoracji),zmiksować. Do musu dodać jogurt  oraz cukier i zmiksować jeszcze raz. Następnie wlać namoczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Deser mandarynkowy rozlać do pucharków po czym wstawić na 2 godz. do lodówki. podawać gdy mus dobrze stężeje. Udekorować cząstkami mandarynek, listkami melisy i różyczkami z bitej śmietany.   

(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *