Wykonanie:
7 owoców kiwi
1 galaretka zielona agrestowa
330ml. śmietanki 30%
2 łyżki cukru pudru
przyprawa w młynku do dań słodkich
Wykonanie:
Galaretkę rozpuścić w 1i 1/3 szklanki gorącej wody. Kiwi obrać, pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do garnka. Podlać około 1/3 szklanki wody, zmiksować na gładki mus i gotować na małym ogniu około 2-3 minut. Dzięki temu będziemy mieli pewność, że galaretka stężeje. Owocowy mus wymieszać z galaretką i odstawić do ostygnięcia. Przelać do pucharków i wstawić do lodówki do czasu aż stężeje. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem i udekorować nią deser. Oprószyć przyprawą do dań słodkich, wetknąć plasterek kiwi i podać do tego wafelek.