DESERKI W SOSIE ŚMIETANOWYM

Składniki:

400 ml. śmietany 30%

100 ml. mleka

2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy

4-5 łyżek cukru

2 łyżki żelatyny

Wykonanie:

Żelatynę namocz w odrobinie zimnej wody. Śmietanę wiej do rondelka, wsyp cukier. Mieszając doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia. W kilku łyżkach ciepłego mleka rozpuść kawę. Resztę mleka mocno podgrzej dodaj żelatynę, mieszając rozpuść. Do gorącej śmietany dodaj kawę i rozpuszczona żelatynę ,dokładnie wymieszaj ale nie gotuj .Niewielkie miseczki lub foremki napełnij masa  Ostudź. Wstaw do lodówki na 2-3 godziny. Deserki wyjmij wstawiając foremki do ciepłej wody. Odwróć do góry dnem wyłóż na talerzyki. Polej przygotowaną według przepisu polewą czekoladową, lub rozpuszczoną na parze tabliczką  czekolady. udekoruj ziarenkami kawy.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *