DUSZONY SCHAB

Składniki:

0,5 kg schabu
liść laurowy
kilka ziarenek ziela angielskiego
3 ziarna jałowca
1 łyżka śmietany
1 łyżka mąki ( niekoniecznie)
sól
pieprz
mleko do namoczenia schabu
1 L wody

Wykonanie:

Pokrojony w plastry schab namoczyć w mleku i zostawić go tak na całą noc w lodówce. Odsączyć. Wszystkie kawałki oprószyć mąką z dwóch stron i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie wrzucić je do gotującej się wody.. Dodać przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, jałowiec i dusić na małym ogniu do miękkości. Na koniec przyprawić solą i pieprzem oraz podprawić sos odrobiną mąki i śmietany.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *