DYBDZALKI

Składniki:

 

40 dag. mąki

1 jajko

Na farsz:

30 dag. wołowiny

15 dag. surowego łoju wołowego

2 cebule

1 jajko

sól

pieprz

Wykonanie:

Wołowinę przepuść przez maszynkę do mielenia razem z łojem i obraną cebulą. Do farszu dodaj jajko, sól i pieprz, wymieszaj. Z mąki, jajka i letniej wody zagnieć ciasto. Cienko je rozwałkuj i wykrawaj krążki. Na każdy kładź farsz, uformuj pierogi, zlep brzegi. . Zagotuj wodę, osól, wrzuć pierogi, zamieszaj. Gotuj około 5 minut. Jedną cebulę można pokroić w kostkę i lekko zrumienić na oleju. Dzięki takiemu przyrządzeniu farsz nabierze przyjemnego, nieco słodszego smaku.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *