FLĄDRA Z KRABAMI

Składniki:

 

2 cukinie

sól

300 g mięsa z krabów

1 łyżeczką soli

1/2 pęczka bazylii

4 filety z flądry po 300g.

3 łyżki margaryny

pieprz

 

Wykonanie:

 

Cukinie oczyścić i umyć przekroić wzdłuż na  pół i pokroić w cienkie plastry. Warzywo posypać1 łyżeczką soli i odstawić na około 15 minut. Mięso z krabów opłukać i osuszyć. Bazylię też opłukać i osuszyć, listki oderwać od gałązek, kilka odłożyć, resztę posiekać. Filety opłukać, osuszyć, doprawić solą i smażyć  na roztopionej margarynie około 6  minut. Rybę odstawić w ciepłe miejsce. Cukinię osuszyć i dusić około 5 minut na tłuszczu ze smażenia ryby. Dodać kraby, podgrzać, dodać posiekaną bazylię, doprawić. Na filety flądry wyłożyć cukinię z krabami, potrawę udekorować listkami Bazyli.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *