Składniki:
2 cukinie
sól
300 g mięsa z krabów
1 łyżeczką soli
1/2 pęczka bazylii
4 filety z flądry po 300g.
3 łyżki margaryny
pieprz
Wykonanie:
Cukinie oczyścić i umyć przekroić wzdłuż na pół i pokroić w cienkie plastry. Warzywo posypać1 łyżeczką soli i odstawić na około 15 minut. Mięso z krabów opłukać i osuszyć. Bazylię też opłukać i osuszyć, listki oderwać od gałązek, kilka odłożyć, resztę posiekać. Filety opłukać, osuszyć, doprawić solą i smażyć na roztopionej margarynie około 6 minut. Rybę odstawić w ciepłe miejsce. Cukinię osuszyć i dusić około 5 minut na tłuszczu ze smażenia ryby. Dodać kraby, podgrzać, dodać posiekaną bazylię, doprawić. Na filety flądry wyłożyć cukinię z krabami, potrawę udekorować listkami Bazyli.