FRITTATA Z KUKURYDZĄ I SZPINAKIEM

Składniki:

 

450 g. mrożonego szpinaku

4 pomidory

1puszka kukurydzy (370 g.)

1 cebula

1 ząbek czosnku

4 łyżki oleju

 pieprz

sól

gałka muszkatołowa

8 jajek

 

Wykonanie:

Szpinak rozmrozić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Pokroić w ćwiartki, usunąć pestki. Kukurydzę odcedzić. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Dodać kukurydzę i szpinak, dusić pod przykryciem około 5 minut. Warzywa doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, wyjąć z patelni. Jajka rozkłócić z solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju. Wlać połowę masy jajecznej, rozłożyć połowę duszonych warzyw i pomidorów , przykryć,  smażyć kilka minut, aż jajka się zetną. Frittatę zsunąć na talerz, pokroić w trójkąty. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, wlać resztę masy jajecznej, dodać warzywa i usmażyć drugą frittatę.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *