Składniki:
750 ml. soku z jabłek zagotować z 4 goździkami, 2 laskami cynamonu i 1/4 łyżeczki startej skórki z cytryny. Wystudzić, usunąć cynamon i goździki. Do soku jabłkowego dodać 3 łyżkisoku z cytryny, 1/2 kg. cukru żelującego (2:1) i kilka kropel aromatu waniliowego . Stale mieszając doprowadzić do wrzenia, gotować na dużym ogniu około 3 minuty. Dodać 2 łyżki calvadosu. 5 gwiazdek anyżu zagotować w niewielkiej ilości wody. 3 laski cynamonu przełamać na pół. Do 5 słoiczków (poj. 250 ml.) włożyć po 1 gwiazdce anyżu i po kawałku cynamonu, wlać galaretkę jabłkową, zamknąć. Przydatność do spożycia: 1 rok.
(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)