GALARETKA Z NÓŻEK

Składniki:

 2 nóżki wieprzowe

1 golonka

 3 ząbki czosnku

 sól

 pieprz

1 duża marchewka

Wykonanie:

Golonkę i nóżki należy wcześniej namoczyć i odpowiednio oczyścić. Mięso i marchewkę włożyć do garnka i zalać wodą, po zagotowaniu dołożyć przeciśnięty czosnek, dobrze osolić do smaku, gotować pod przykryciem na małym ogniu przez około 2 – 3 godziny aż mięso zacznie odchodzić od kości. Po ugotowaniu mięso i marchewkę ostudzić i drobno posiekać,  doprawić do smaku pieprzem, solą ,magii w płynie i nakładać według uznania do wcześniej przygotowanych pojemniczków do każdego z nich dodać szczyptę pieprzu i zalewać wodą w której gotowane było mięso. Włożyć do lodówki na kilka godzin do stężenia. Galaretę można podawać z octem lub cytrynką według uznania.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *