Składniki:
1 litr rosołu
7 łyżek żelatyny
1 puszka groszku
6 ugotowanych jaj przepiórczych
1 ugotowana marchewka z rosołu
25 dag. mięsa drobiowego z rosołu
1 puszka kukurydzy
sól
pieprz
Wykonanie:
Gorący rosół przecedzić przez gęste sitko doprawić solą i pieprzem można dodać magii w płynie do smaku wsypać żelatynę wymieszać odstawić ,ostudzić. Formę keksówkę wyłożyć folią spożywczą, na dno wsypać odsączony groszek ,równomiernie go rozprowadzić ,zalać tężejącą galaretką wstawić do lodówki by zastygła. Na zastudzonej warstwie galarety ułożyć jajka przepiórcze ,posypać pokrojoną marchewką zalać porcją galarety dać do zastygnięcia. Mięso z rosołu pokroić w kostkę ułożyć na galarecie ułożyć kolejną porcję zastudzić. Na wierzch wyłożyć odsączoną kukurydzę, zalać resztą rosołu z żelatyną wstawić do lodówki schłodzić.