GALARETKA Z RYBĄ

Składniki:

 

 1groszek i marchewka z puszki

2 filety z pstrąga

1 łyżka żelatyny

1,5 szklanki bulionu warzywnego (z kostki)

 sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Filety z pstrąga gotuję  w bulinie warzywnym do miękkości. Wyjmuję, schładzam i dzielę na ka wałki. Marchewkę i groszek osączam z zalewy. Żelatynę moczę w wodzie, rozpuszczam, do-  daję do wywaru po gotowaniu ryby, mieszam, delikatnie zagotowuję, przecedzam przez gazę. W okrągłych małych salaterkach układam po porcji ryby, groszku i marchwi, zalewam galaretką. Wstawiam do lodówki.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *