GĘSTA ZUPA Z WĘDLINĄ

Składniki:

 

1 kg. marchwi

750 g ziemniaków

1 cebula

40 g masła

2 łyżeczki cukru

300 ml. bulionu warzywnego z Warzywka

4 podwędzane kiełbaski

1 pęczek natki pietruszki

100 ml. śmietany

sól

czarny pieprz

kolendra

 

Wykonanie:

 

Marchew i ziemniaki obrać i umyć. Marchewkę pokroić w grubą kostkę, a ziemniaki w ósemki. Cebulę obrać i posiekać. W dużym garnku roztopić masło i zeszklić na nim cebulę. Dodać marchew i ziemniaki, poddusić, stale mieszając. Dodać cukier i bulion z Warzywka. Przykryć i gotować na małym ogniu około 30 minut. Kiełbaski cienko pokroić, dodać do zupy, podgrzać. Pietruszkę drobno pokroić, razem ze śmietaną dodać do zupy. Doprawić solą oraz pieprzem i zmieloną kolendrą.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *