GÓRALSKIE JADŁO

Składniki:

0,5 kg łopatki wieprzowej
0,25 kg surowego boczku wędzonego
1 cebula
2 ogórki kiszone
1 marchew
1/2łyżeczki kminku mielonego
mąka
2 łyżki śmietany.
vegeta pieprz, maggi, słodka papryka mielona

Wykonanie:

Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju na rumiano doprawiając do smaku. Boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć na rumiane skwarki na osobnej patelni następnie dodać do mięsa. Zalać 2 szklankami bulionu z kostki, dodać posiekaną cebulę, marchewkę pokrojoną w kostkę, dodać przyprawy i dusić do miękkości. Pod koniec dodać ogórki pokrojone w kosteczkę i gotować jeszcze 10 min. Pod koniec zagęścić mąką rozmieszaną wodą, oraz dodać śmietanę. Podawać z plackami ziemniaczanymi lub gotowanymi ziemniakami.

(Odwiedzone 8 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *