GRZYBOWA Z KURKAMI

Składniki;

250g. kurki

2 łyżki masła

150g. śmietany 18%

1 litr bulionu

1 cebula

2 ząbki czosnku

400g. ziemniaków

1 marchewka

kurkuma

koperek

szczypiorek

 

Wykonanie;

 

Zeszklij cebulę na maśle dodaj umyte kurki i rozgniecione ząbki czosnku.Smaż około 8 minut. Kiedy kurki lekko zmiękną dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, oraz utarta marchewkę.Wlej gorący bulion, dodaj kurkumę i trzymaj na ogniu aż zacznie wrzeć.Gotuj przez następne 20 minut. Przed zdjęciem z palnika dodaj pokrojony szczypiorek i koperek. dopraw kurkumą ,pieprzem i śmietana.

(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.