GULASZ INACZEJ

Składniki:

 

50 dag. wołowiny z części przedniej

sól

pieprz

 papryka

1 łyżka mąki

4 dag. smalcu lub 4 łyżki oleju

1cebula

1/2 porcji włoszczyzny z kapustą lub mała puszka groszku albo fasoli szparagowe

1 łyżka koncentratu pomidorowego

zielona pietruszka świeża lub suszona

1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

 

Wykonanie:

 

Mięso wołowe pokrajać nieco drobniej, osolić, oprószyć mąką, obrumienić  na rozgrzanym smalcu lub oleju. Zdjąć z tłuszczu, przełożyć do innego naczynia, zalać  wodą, pod szczelnym przykryciem dusić. Warzywa z włoszczyzny obrać, pokrajać w grubsze słupki. Włożyć warzywa na tłuszcz, krótko podsmażyć, dodać do w pół miękkiego mięsa, dogotować do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy, podprawić mąką ziemniaczaną wymieszaną z łyżką zimnej wody, posypać zieleniną. Inne odmiany gulaszu można otrzymać dodając do już miękkiego  mięsa odcedzony z zalewy zielony groszek lub fasolkę szparagową, koncentrat pomidorowy. Te odmiany gulaszu także zagęścić mąką ziemniaczaną i posypać zieloną pietruszką.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *