GULASZ JARSKI

Składniki:

 

20 dag. fasolki szparagowej (świeżej, mrożonej lub konserwowej),

2-3 strąki papryki

50 dag. pomidorów,

1duża cebula

1marchew

1 pietruszka,

1duży ogórek (ewentualnie  kawałek cukinii lub kabaczka

 3-4  ząbki czosnku

3 łyżki oleju

sproszkowana papryka

sól

Wykonanie:

 

Warzywa oczyścić, opłukać. Fasolkę pokroić na kawałki, ugotować w małej ilości osolonej wody na półtwardo i nie odlewać. Cebulę i paprykę pokroić w talarki, ogórek w grubą kostkę, marchew i pietruszkę zetrzeć na tarcez dużymi oczkami. W rondlu rozgrzać olej, kolejno zeszklić rozdrobnione warzywa i przełożyć je do garnka z fasolką. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, podlać odrobiną  wody, postawić je na ogniu, a gdy całkiem się rozgotują, dodać do pozostałych  warzyw i dusić razem na wolnym  ogniu parę minut.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *