JAJKA W GALARECIE

Składniki:

4 jaka
1/2 kg pomidorów
pęczek szczypiorku
1puszka groszku
koktajlowe pomidorki do dekoracji
sól
pieprz
4 szklanki bulionu rosołku drobiowego
2 łyżki żelatyny
liście świeżej bazylii do dekoracji
magii w płynie
cytryna do dekoracji

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki lub na 4 części. Pomidorki umyć, wytrzeć, pokroić w plastry. Plaster pomidora ułożyć na dnie bulionówki a na nich połówki lub ćwiartki jajka. Groszek odlać z zalewy posypać wraz ze szczypiorkiem na połówki jajka.
Żelatynę rozpuścić w bulionie doprawić do smaku solą pieprzem, wegetą ,można dodać do smaku magii w płynie .Letnią galaretką pomału zalewać jajka w przygotowanych buljonówkach odstawić do zastygnięcia. Wyjąć galaretkę z naczynia ozdobić pomidorkami i liśćmi pietruszki i plasterkami cytryny.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *