JOGURTOWIEC

Składniki:

Spód:

1 i 1/3 szklanki mąki

jajko

1/2 szklanki cukru

1łyżeczka cukru waniliowego

1i1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 szklanki maślanki

1/3 szklanki oleju

Wykonanie:

Wszystko razem utrzeć ,wlać do wysmarowanej tortownicy 26  cm. posypanej uprzednio bułką tartą. Piec w temp. 180 stopni, około 25 minut do suchego patyczka.

 Masa:

800 ml gęstego owocowego jogurtu

300 ml bardzo zimnego niesłodzonego mleka skondensowanego

2 łyżeczki cukru waniliowego

4 galaretki o dowolnym smaku.

Wykonanie:

Galaretki rozpuścić w 750 ml. gorącej wody, ostudzić. Zimne mleko ubić z cukrem waniliowym. Jogurty wymieszać z gęstniejącą galaretkę, po czym dodać ubite mleko i ponownie wymieszać. Masę wlać na upieczone ciasto, odstawić na kilka godzin do lodówki. Spód w tym cieście może być różny, może to być biszkopt, biszkopciki .

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *