KALDEJARA

Składniki:

1 kg. tuńczyka

50 dag. ziemniaków,

1duży pomidor

1 strąk papryki

1 cebula,

1 seler

2 marchewki

1 szklanka oliwek

2 ząbki czosnku

liść laurowy,

ocet winny

olej

sól

Wykonanie:

Rybę oczyścić, opłukać, osączyć, pokroić  natrzeć rozdrobnionym czosnkiem, wmieszanym z solą i octem. Na oleju podsmażyć plasterki cebuli, dołożyć  rybę obrane i pokrojone ziemniaki, pomidor, seler, marchewkę, paprykę oraz liść laurowy i dusić, często mieszając, około 40 minut. Następnie wsypać oliwki i dusić potrawę jeszcze20 minut. Kaldejarę podaje się z ryżem.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *